Laat je verkoop je in de kou staan?

Heb je te kampen met dalende omzetcijfers? Blijf dan zeker niet bij de pakken zitten!

Kom uit dat warme nest

In de huidige tijden draait de verkoop slechts in een beperkt aantal sectoren op een hoog toerental. Is jouw onderneming niet actief in zo’n sector, dan zoek je waarschijnlijk naar allerlei manieren om je omzet te verhogen. Blijf alvast niet gezellig binnen in de warmte zitten, maar kom naar buiten met je bedrijf. COMCOMR geeft je 5 tips om je verkoop aan te zwengelen.

5 tips voor een hogere omzet

1. Begin bij je bestaande klanten
Een klant behouden vraagt minder inspanningen dan een nieuwe klant maken. Bied daarom altijd een vlekkeloze service aan je klanten. Zo blijven ze je trouw. Werk bovendien aan een goede relatie met je belangrijkste contactpersonen. Iemand met wie je vertrouwelijk kan praten, zal vlugger iets lossen over je concurrenten of over opportuniteiten voor up- en cross-selling. Wees niet bang om hiernaar te polsen!

2. Check je ambassadeurs
Onder je beste klanten zitten ongetwijfeld enkele ondernemers met een groot netwerk. Vraag hen of zij onder hun relaties geen potentiële prospecten voor jou kunnen aanbrengen.

3. Ga je lijstjes af
Ergens heb je nog wel adreslijsten zitten met oude prospectiecontacten of zelfs ex-klanten. Pak je telefoon en bel ze! Tijden veranderen en wie weet zijn zij wel blij je te horen.

4. Geef je verkoper de geschikte tools
Een onsamenhangende, saaie presentatie? Of een samen geniet bundeltje geprinte A4’tjes? Daarmee maakt je verkoper geen indruk, al is hij/zij zelf nog zo blits. Ontwikkel een professionele corporate presentatie en een bedrijfsfolder die niet meteen in de prullenmand verdwijnt.

5. Ga voor een stijlvolle online verkoper
Neen, je hoeft niet je knapste salesmanager voor een webcam te zetten om die online te laten verkopen. Stond je al eens grondig stil bij je website? Weet dat dit veelal het eerste contact met je bedrijf is. Zorg er dan ook voor dat je website de werkelijke ziel van je onderneming uitstraalt. Of nog beter, als je producten of diensten ervoor in aanmerking komen, verkoop ze dan via een webshop!

ComComr

Weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken?

COMCOMR heeft massa's ervaring met al deze tips.

Weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken?
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×