Laat je niet in slaap wiegen

Blijf ALERT als ondernemer. Het gevaar om in te dommelen is groot.

Indommelende bedrijfsvoering

Hier en daar kom je wel eens binnen bij een bedrijf waar niet alleen de tijd maar ook de bedrijfsvoering is blijven stilstaan. Zeker in ondernemingen waar het goed draait zonder veel moeite te moeten doen, kan men op den duur wel eens de waakzaamheid verliezen. Aan de hand van 5 tips kan je als ondernemer vermijden dat je bedrijf langzaamaan in slaap wordt gewiegd: blijf ALERT!

5 tips om als ondernemer ALERT te blijven

1. A-dem en blijf voldoende diep inademen. Zorg letterlijk en figuurlijk voor ‘frisse lucht’ voor jezelf als ondernemer, zodat je gezond, scherp en vooral inspiratievol blijft!

2. L-uister naar je klanten. Zij zijn je belangrijkste stakeholders. Hou rekening met hun wensen en verzuchtingen. Jouw diensten of producten kunnen er alleen maar wel bij varen.

3. E-valueer de markt waarin je actief bent. Wat zijn de tendensen, de marktprijzen, de innovaties, …? Sluit je niet op binnen de muren van je bedrijf, maar sta open voor opportuniteiten.

4. R-icht je blik ook op je concurrenten. Hierboven gaven we het al mee: heb oog voor je markt, maar dan in het bijzonder voor je concurrenten. Bekijk hun sterktes en zwaktes, zodat jij het verschil kan maken!

5. T-rigger je medewerkers. Wees een motivator en bron van inspiratie voor je personeel. Geef ze alle kansen voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid.  Ze zullen je meer bieden dan je van hen verwacht.

ComComr

Weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken?

Comcomr helpt je graag verder

Weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken?
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×